Kaffee Kranz

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Kaffee Kranz este o prajitura nemteasca pe care cu siguranta o veti indragi si dvs. Datorita aromei fine si delicata acesta prajitura poate fi preparata cu succes si ca desert pentru mesele in familie.

Ingrediente

    • 250 gr zahar
    • 200 ml cafea rece
    • 300 gr faina
    • 2 cutii compot de mandarine ( a cate 312 gr)
    • 800 ml frisdca lichida
    • 12 linguri cappuccino instant
    • 1 lingurita unt de cocos
    • 4 oua
    • 200 ml ulei
    • 2 linguri cacao
    • 1 plic praf de copt
    • 18 linguri lichior de caise sau alt lichior parfumat
    • 4 plicuri intaritor de frisca
    • 150 gr ciocolata neagra de menaj

Instructiuni de preparare

  1. Amesteci bine ouale cu zaharul pana obtii o crema, apoi adaugi uleiul, cafeaua, cacaua si faina cernuta cu praful de copt. Torni aluatul intr-o forma de guguluf ( cu gaura in mijloc), unsa cu unt. Coci la foc moderat tip de 45 de minute, iar acnd este gata il lasi sa se raceasca in forma. Cand blatul este rece il scoti din forma si il tai pe orizontala in 2 sau 3 foi.
  2. Scurgi mandarinele si opresti  20 de felii pentru decor. Stropesti fiecare blat cu 6 linguri de licior. Bati frisca lichida cu intaritorul de frisca pana se obtine o spuma tare.
  3. Ungi primul blat cu un strat de frisca de 0.5- 1 cm grosime si il asezi pe al doilea. In restul de frisca, pui praful de cappuccino si jumatate  din crema o intinzi peste blatul al doilea. Peste crema asezi mandarinele, le apesi sa intre in crema si nivelezi. pui al treilea blat si il fixezi peste crema. Imbraci tortul cu restul de frisca, o intinzi uniform si lasi 2 ore la rece.
  4. Rupi ciocolata bucati si, impreuna cu untul de cocos, o topesti la bain-marie, apoi o  lasi sa se scurga deasupra prajiturii, pe care ai aranjat frumos feliile de mandarine ramase.

Recomandari

Prajituri