Delicatese glazurate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceste delicatese glazurate sunt mici delicii spectaculoase, din pandispan si zahar. Usor de facut, necesita doar o cantitate de pandispan, fondant semipreparat si un stilou de glazurat.

Ingrediente

    • PENTRU PANDISPAN:
    • 300 gr zahar tos
    • 230 gr faina
    • 1 lingurita extract de vanilie
    • 300 gr unt, la temperatura camerei
    • 6 oua
    • 75 gr faina amestecata cu 1 plic praf de copt
    • 2 linguri lapte

    PENTRU GLAZURA SI DECOR:

    • gem de caise
    • glazura pe baza de apa, sau alt tip de glazura lichida pentru stiloul de decorat
    • 500 gr  fondant semipreparat
    • coloranti alimentari
    • zahar pudra pentru decor

    USTENSILE:

    • forma patrata din silicon
    • sucitor
    • panglici
    • scobitori
    • stilou de decorat
    • sablon si  coala de glazurat (optional)

Instructiuni de preparare

  1. Amestecati untul cu zaharul, pana devin cremoase, apoi adaugati prin rasturnare ouale, apoi faina, laptele si extractul de vanilie. Coaceti pandispanul intr-o forma tapetata cu grasime si cu foaie de copt, pana cand creste si devine frumos. Cand etse gata lasati pandispanul sa se raceasca cateva minute in tava, inainte de a-l rasturna pe un gratar, pentru racire completa.
  2. Fasonati marginile, iar apoi taiati pandispanul in cuburi, sau cercuri.
  3. Incalziti cateva linguri de dulceata de caise cu putina apa, iar apoi strecurati-o intr-un bol si ungeti cu ea fetele pandispanului.
  4. Luati o cantitate mica de fondant semipreparat si adaugati colorantul picatura cu picatura, cu varful scobitorii pana cand obtineti nuanta dorita. Presarati zahar pudra pe planseta si intindeti fondantul in foaie de 5 mm.
  5. Impartiti foaia defondant in parti egale, suficient de mari pentru a acoperi fiecare bucata de pandispan. Acoperiti complet fiecre bucata de delicatesa cu fondant. Neteziti fondantul cu mana, lipindu-le pe toate fetele, fara a lasa bule de aer dedesubt. Fasonati baza cu un cutit foarte ascutit. Puteti sa intindeti si sa refolositi orice bucata de fondant pe care nu a ramas dulceata de caise.
  6. Amestecati putin zahar pudra cernut si apa intr-un bol si umpeti stiloul de decorat. Tesati stiloul pe o foaie de plastic simpla sau pe o bucata de hartie de copt dupa care decorati delicatesele.
  7. Cand ati terminat, puteti sa legati delicatesele cu panglica sau, daca doriti,le puteti intoduce in fome hartie deoraiva,inainte de a le aranj pe un platou.

Recomandari

Prajituri