Chec Dundee

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Checul Dundee este un chec suculent si aromat chiar si 10 zile, fiins delicios si pe placul copiilor.

Ingrediente

    • 125 gr stafide negre
    • 125 gr stafide aurii
    • 125 gr fructe confiate sau visine uscate
    • 25 gr migdale oparite maruntite
    • 275 gr faina
    • 225 gr unt
    • 225 gr zahar brut
    • coaja rasa de la 1 portocala
    • coaja rasa de la 1 lamaie
    • 4 oua
    • 32 migdale intregi, oparite

    USTENSILE:

    • forma rotunda de copt adanca cu diametrul de 20 cm

Instructiuni de preparare

  1. Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt o forma adanca rotunda. Amestecati faina cu fructele uscate, cele confiate si migdalele maruntite.
  2. Bateti untul cu zahar pana obtineti o crema alba. Adaugati coaja de portocala si de lamaie. Batand continuu, adaugati pe rand ouale si, odata cu fiecare din ele, cate o lingura de faina, daca aveti impresia ca incep sa se formeze cocoloase din aluat. La final, adaugati amestecul de faina si fructe uscate.
  3. Turnati aluatul in forma pregatita si, cu o lingura, faceti o adancitura in mijloc, ca sa nu creasca checul in centru in timpul coacerii. Decorati checul cu un inel de migdale intregi.
  4. Coaceti in cuptorul incins 2 ore, verificand daca este gata, pana cand este ferm si consistent la atingere. daca checul se arde deasupra, acoperiti-l cu o foaie de copt. Lasati-l sa se raceasca 30 de minute in forma, iar apoi scoateti-l pe un gratar, si lasati-l sa se raceasca complet.

Recomandari

Prajituri