Bavareza de vanilie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bavareza de vanilie este o prajitura pe care o poti folosi si pe post de crema intre doua blaturi aromate.

Ingrediente

    • 250 gr zahar tos
    • 8 galbenusuri
    • 500 ml lapte fiert
    • 5 plicuri cu zahar vanilinat
    • 3 foi de gelatina
    • 400 gr frisca
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Folosesti o cratita larga ca sa ai loc pentru toate ingredientele. Pui zaharul peste 4 galbenusuri, freci cu o lingura de lemn pana arata ca o spuma, incorporezi galbenusurile ramase, continuand sa amesteci energic in crema obtinuta.
  2. Adaugi laptele caldut, omogenizezi, pui cratita pe foc mic in asa fel ca amestecul sa fiarba fara sa clocoteasca, dai drumul in crema la gelatina inmuiata in apa calda, putina sare si zahar vanilinat.
  3. Amesteci cu lingura pana se ingroasa, apoi treci prin sita intr-o forma de sticla sau de plastic, unde amesteci crema (dupa ce s-a racit) cu frisca. Pui forma la congelator si lasi sa inghete. Obtii 1 kg si jumatate de inghetata de vanilie. Poti renunta la gelatina daca o servesti ca inghetata, dar poti servi crema rece in cupe decorate cu fructe de sezon.

Recomandari

Prajituri