Trandafiri din mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Trandafirii din mere sunt acel gen de desert rafinat si delicat pe care il puteti servi chiar si la mesele festive...

Ingrediente

    • 100 gr alune caju nesarate
    • 4 lingurite miere de albine
    • merisoare
    • 4 mere
    • 1/2 lingurita scortisoara
    • 1/2 lingurita nucsoara
    • 350 gr aluat foitaj
    • menta
    • unt

Instructiuni de preparare

  1. Se spala merele, apoi se scobesc cu lingurita, astfel incat sa ramana suficient loc in mijlocul fructului.
  2. Se unge cu unt forme de sufleu si se taie discuri din aluat cat sa se ridice un pic pe margine. Se pune cate un mar in fiecare forma, care se umple cu alune caju.
  3. Se toarna cate o lingurita cu miere de albine, se presara scortisoara si se baga in cuptorul incins, la foc iute.
  4. Dupa 10 minute, se scot si se pune cate o fasie dreptunghiulara de aluat pe peretii formei, de jur inprejurul marului.
  5. Se lasa 30 de minute la cuptor, apoi se scoate din cuptor si se serveste fierbinte, cu meriosare si frunze de menta

Recomandari

Patiserie