Panettoncini de ciocolata cu crema de mascarpone

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Panettoncini de ciocolata cu crema de mascarpone au un gust delicios si aromat. Aceste desert poate fi servit si ca gustare avand o aroma imbietoare de neegalat.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 210 gr faina
    • 60 gr unt
    • 25 gr stafide
    • 1 lamaie
    • 20 gr drojdie proaspata
    • 50 ml apa
    • 45 gr unt
    • 2 oua
    • 20 gr ciocolata de menaj
    • 100 ml Marsala
    • 2 linguri lapte

    PENTRU CREMA:

    • 50 gr zahar
    • 125 gr mascarpone
    • 20 gr ciocolata de menaj
    • 1 galbenus

    PENTRU UNS:

    • 1 lingura zahar
    • faina
    • 1 albus
    • 10 gr unt


Instructiuni de preparare

  1. Pune stafidele intr-o cana, toarna vinul Marsala si lasa-le sa se inmoaie. Separat, dizolva drojdia in apa, adauga 50 gr faina, amesteca si lasa la crescut 30 de minute.
  2. Toarna maiaua intr-un castron, adauga faina ramasa, galbenusurile, untul inmuiat la temperatura camerei, zaharul, laptele si coaja de lamaie. Framanta 5-7 minute pana cand obtii un aluat moale si elastic. Acopera-l cu un servet si lasa-l sa creasca 45 de minute.
  3. Incorporeaza in aluat stafidele stoarse si ciocolata maruntita, apoi framanta aluatul cateva minute. Modeleaza din acest aluat bilute de circa 50-60 de gr, si pune-le in forme unse cu unt si tapetate cu faina. Acoepra-le cu un servet si lasa-le sa creasca 35-40 de minute.
  4. Unge-le cu albus batut cu zahar, apoi baga-le in cuptorul incins pentru 40 de minute. Cand sunt gata scoate-le din cuptor si lasa-le sa se racoreasca.
  5. Bate intr-un castron galbenusul cu zaharul, adauga branza mascarpone si freaca energic compozitia. La final incorporeaza ciocolata rasa fin.
  6. Asaza cate un panettoncini pe fiecare farfurie si decoreaza cu crema mascarpone.

Recomandari

Patiserie