Palmieri din foietaj

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Palmeii din foietaj sunt foarte buni alaturi de o ceasca cu cafea sau ceai.

Ingrediente

    • foietaj
    • 125 gr zahar tos fin
    • 1 galbenus de ou batut cu putina apa rece

    USTENSILE:

    • tavi
    • ulei
    • pensula de cofetar din silicon

Instructiuni de preparare

  1. Presarati bine planseta cu zahar fin. intindeti foaia de foietaj si indreptati marginile. intindeti aluatul cu miscari spre inainte si in sus, pana obtineti un dreptunghi mai alungit.Aduceti marginile lungi spre mijloc si apoi indoiti foaia in doua, astfel incat s aobtineti un patrat. Palmierii ies mai dulci daca presarati zahar pe planseta la fiecare indoire si repetati procesul. Acoperiti aluatul cu folie alimentara si lasati-l la frigider 30 de minute.
  2. Presarati din nou planseta cu zahar si intindeti aluatul sub forma  unui dreptunghi lung si ingust, cu o grosime de 5 mm. Indreptanti cu grija marginile aluatului, cu un cutit cu lama ascutita. Aduceti ambele laturi lungi spre mijloc si lipiti-le, intinzand usor aluatul cu sucitorul. Ungeti lipitura rezultata cu oul batut cu apa. Indoiti aluatul in doua si lipiti straturile unele de altele, apasandu-l cu sucitorul. Raciti aluatul 20 de minute, la frigider ca sa devina ferm, apoi cu un cutit lung si ascutit, taiati aluatul felii  cu grosimea de 5 mm.
  3. Ungeti tavile cu putin ulei si puneti feliile pe ele, la distanta mare unele de altele. Raciti preparatul in tavi, pentru 20 de minute si apoi coaceti 7 minute in cuptorul incins. Intoarceti repede preparatele pe cealalta parte si mai coaceti-le inca 2-3 minute. Cu o spatula metalica, scoateti cu grija palmierii la racit pe un gratar.

Recomandari

Patiserie