Malai- prajitura moldoveneasca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Malaiul este o prajitura moldovenesca aromata si foarte gustoasa.

Ingrediente

    • 500 gr malai
    • 175 gr faina de grau
    • 2 oua
    • 175 ml lapte
    • 100 gr unt
    • 150 ml ulei
    • 30 gr drojdie
    • 175 gr zahar
    • 1 lingurita de sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Cerneti malaiul intr-un castron mai mare si opariti-l cu lapte fierbinte. Lasati sa se raceasca apoi adaugati faina si amestecati repede. Puneti peste amestec untul inmuiat la temperatura camerei si omogenizati cu o lingura de lemn pana cand s-a incorporat.
  2.  Puneti drojdia intr-un castron mic, adaugati 2 linguri cu zahar si o lingurita cu sare, frecati amestecul cu lingura de lemn pana cand se lichefiaza. Rasturnati peste aluatul cu malai. Omogenizati. Separati galbenusurile si amestecati cu 3 linguri de ulei turnat cate putin ca sa obtineti o crema densa. Puneti peste crema zaharul ramas, continuati sa amestecati pana cand nu se mai simt cristalele de zahar, rasturnati crema peste aluat. Adaugati albusurile batute spuma.
  3. Omogenizati si potriviti aluatul ca sa arate ca o smantana groasa, pe care o turnati in forma unsa cu ulei. Puneti tava in cuptorul cald, lasati 35-40 minute ca sa se rumeneasca. Serviti prajitura calda sau rece, taiata romburi.

Recomandari

Patiserie