Cozonac nemtesc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cozonacul nemtesc este un desert aromat specific sarbatorilor de iarna, fiind in acelasi timp un preparat complex.

Ingrediente

    • 2 lingurite praf de copt
    • 1 lamaie
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 225 ml lapte
    • 50 gr migdale tocate
    • 1 lingura rom
    • 7 gr drojdie uscata
    • 580 gr faina
    • 1/4 lingurita sare
    • 2 oua
    • 100 gr unt topit
    • 150 gr fructe uscate
    • 200 gr martipan
    • 50 gr zahar
    • zahar pudra

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un vas pune faina, praful de copt si sarea. Separat, incorporeaza zaharul, vanilia si drojdia in laptele cald.Adauga amestecul de faina, coaja rasa de lamaie, fructele uscate, migdalele tocate, romul si omogenizeaza totul.
  2. bate ouale si toarna-le peste compozitia obtinuta impreuna cu jumatate din cantitatea de unt. framanta 10 minute, apoi lasa sa creasca 30 de minute, in loc cald, acoperit.
  3. imparte aluatul in sase parti si da-le forma de suluri, egale ca marime. taie martipanul in doua si modeleaza-le tot sub forma de sul, de aceeasi marime precum cele de aluat.
  4. Intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt, asaza doua suluri de aluat impletite, pune deasupra un sul de aluat impletit cu unul de martipan si apasa usor. in alta tava, asaza restul de aluat si martipanul, impletite la fel.
  5. Lasa-le sa creasca intr-un loc ferit de curent, la cald, 45 de minute, apoi baga tavile in cuptorul incins pentru 30  de minute.
  6. Dupa ce s-au copt, unge cozonacii cu restul de unt topit si tavaleste-i prin zahar pudra si taie-i abia cand s-au racit complet.

Recomandari

Patiserie