- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Clatitele cu frisca si sos de ciocolata sunt perfecte atat la micul dejun cat si la desert, fiind aromate si foarte gustoase.
		
		Ingrediente
		
			
- 200 gr faina
 
- 4 oua
 
- 500 ml lapte
 
- o lingura zahar vanilinat
 
- un praf de sare
 
- 50 gr unt topit
 
- o esenta de portocale
 
- ulei pentru prajit 
 
PENTRU SOS:
- 100 gr ciocolata menaj 
 
- 100 ml lapte 
 
- 20 gr unt
 
- 30 gr zahar 
 
- o lingura frisca lichida 
 
PENTRU SERVIT:
- 100 gr fulgi de nuca de cocos
 
- 150 gr frisca
 
- un borcan dulceata de visine
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
Ingrediente  pentru 8-10 portii
Timp de preparare 30 minute+ 20 minute coacere+ 30 minute asteptare
- Toate ingredientele pentru aluatul de clatite se amesteca pana se obtine un aluat omogen care se lasa 30 de minute sa se odihneasca.
 
- Intre timp, ciocolata se topeste la bain-marie cu laptele si untul. Cand amestecul este omogen, se adauga zaharul si frisca. Se lasa sa dea un clocot si apoi se retrage de pe foc.
 
- Clatitele se coc, se pliaza ca un servetel, se stropesc cu sosuL de ciocolata si se presara cu nuca de cocos. Se servesc imediat cu dulceata si frisca. 
 
La servire se poate adauga si dulceata, dupa gust.  Smantana pentru frisca este buna de folosit la prepararea sosului. Se poate folosi ciocolata cu 70-80 % cacao.