Spaghete cu dovlecei prajiti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Spaghetele cu dovlecei prajiti este un fel principal de mancare rapid, economic, satios dar mai ales de sezon!

Ingrediente

    • spaghete
    • 1 buc zucchini sau dovlecei
    • ulei de masline pentru prajit
    • sare
    • branza ricotta sarata sau telemeaa de vaci
    • frunze de busuioc sau menta

Instructiuni de preparare

  1. Se pune o oala cu apa si putina sare la fiert, iar cand apa incepe sa clocoteasca se adauga spaghetele care se fierb al dente conform indicatiilor  de pe ambalaj.
  2. Dovlecelul se spala, se taie cotorul si se tie felii pe lungime de marime potrivita. Se pune sare pe feliile de dovlecei, se lasa 5 minute pentru a se scurge apa, apoi se steg cu servete absorbante si se prajesc in ulei de masline, pe ambele parti, pana incep sa se rumeneasca putin.
  3. Spaghetele cand sunt fierte se scurg de apa cu o strecuratoare, apoi se pun intr-o oala, se adauga dovleceii prajiti si  pputin ulei de masline, dupa care se mesteca usor.
  4. Cand serviti pastele  se asaza spaghetele cu dovleceii pe o farfurie intinsa, se adauga putina branza si o frunza de busuioc proaspat tocat. Pentru un plus de aroma se stropeste cu ulei de masline, apoi se poate servi.

Recomandari

Paste