Lasagna cu vinete si ton

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Lasagna cu vinete si ton este o reteta perfecta pentru masa de pranz in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 250 gr foi de lasagna
    • 120 gr telemea
    • 1 capatana de usturoi
    • sos de rosii
    • 3 vinete
    • 130 gr cascaval
    • 1 cutie de ton
    • 6 rosii
    • sare
    • 7 linguri ulei de masline
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se inmoaie putin foile de lasagna in apa clocotita, apoi se scurg si se tin pe un servet curat, sa se avante. Se porneste cuptorul, apoi se taie vinetele in rondele de 5 mm grosime si se pun intr-o tava. Se ung rondelele cu ulei si se baga in cuptor 30 de minute, sa se coaca. Rosiile se  taie in rondele subtiri, se rade cascavalul si branza, usturoiul se curata si se piseaza, iar tonul de scuge de zeama.
  2. Se unge cu ulei o tava termorezistenta, se presara cascaval ras, se pune apoi un strat de rondele de rosii, apoi se pune un rand de foi de lasagna. peste foi de pune un strat de rondele de vinete, iar pe fiecare felie de vanata se pune o bucatica  de ton, putin usturoi si sos de rosii, sare si putin piper macinat. Se repeta straturile pana la terminarea ingredientelor, ultimul rand fiind de foi  de lasagna, peste care se presara telemeaua rasa.
  3. Se baga tava la cuptor pentru 30 de minute, apoi se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca 10 minute, apoi se poate servi.

Recomandari

Paste