Lasagna cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Lasagna cu ciuperci este un preparat dietetic, cu multe vitamine si pe care il puteti servi chiar si rece

Ingrediente

    • 500 gr foi de lasagna
    • 300 gr branza de capra
    • 100 gr cascaval feliat
    • 1 kg ciuperci
    • 6 linguri lapte
    • ulei
    • sare

    PENTRU SOS:

    • 1 litru lapte
    • 10 linguri faina
    • 200 gr unt
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata ciupercile si se feliaza si branza se taie in cubulete.
  2. Se pune la incins 6 linguri cu ulei si se calesc ciupercile, iar cand apa lasata de ele scade se adauga cubuletele de branza si se lasa inca 2 minute dupa acre se opreste focul.
  3. Pentru sos se pune untul la incins si se adauga faina in ploaie, amestecand rapid cu un tel pentru ca sa nu se formeze cocoloase. Se toarna treptat laptele fierbinte amestecand continuu si energic cu  telul. Cand sosul s-a ingrosat se toarna peste ciupercile si se adauga sare, dupa gust.
  4. Se unge cu ulei un vas termorezistent, se pun 5 linguri de lapte, se asaza un strat de foi de lasagna, unul de ciuperci, altul de foi, inca unul de ciuperci si se termina cu un rand de foi de lasagna care se ung cu laptele ramas. Se baga tava in cuptor pentru 25 de minute, apoi se scoate vasul, se pun feliile de cascaval si se mai baga la cuptor inca 10 minute.
  5. Cand lasagna este gata se scoate din cuptor si se lasa 15 minute sa se racoreasca, apoi se poate felia si servi.

Recomandari

Paste