Painici umplute

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de painici umplute o puteti prepara ca aperitiv pentru mesele festive sau de ce nu ca o gustare de dupa masa alaturi de un ceai.Aceasta reteta are avantajul ca painicile o data preparate le puteti pastra in frigider chiar si 3-4 zile.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 300 gr faina alba
    • 200 gr faina de secara
    • 1 lingurita zahar
    • 1 lingurita sare
    • 30 gr drojdie
    • 1 lingurita chimen macinat
    • ulei pentru uns tava

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 500 gr pastrama afumata
    • 10 oua fierte tari
    • 1 legatura ceapa verde
    • salata pentru decor


Instructiuni de preparare

  1. Intr-o ceasca se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, pana se obtine o pasta.S e adauga 4 lingurite de apa calduta si putina faina. Maiaua rezultata se lasa sa creasca 20 minute la loc calduros. Ambele tipuri de faina se cern intr-un vas incapator, se adauga lingurita de sare, chimenul macinat si se amesteca cu maiaua crescuta si 250 ml apa calduta. Se freamanta un aluat potrivit de tare si elastic, care se stropeste cu faina si se acopera cu un prosop curat. Aluatul se lasa sa creasca in loc calduros pana cand isi dubleaza volumul.
  2. Se curata ouale fierte de coaja iar 5 din ele se taie cubulete iar celelalte 5  se taie jumatati. Pastrama se taie cubulete mici, iar ceapa verde se taie marunt. Intr-un castron se amesteca oualle taiate cubulete cu pastama taiata cubulete si cu ceapa.
  3. Se intinde aluatul in foaie de 2 cm grosime si se taie 10 patrate.In centrul fiecarui patrat se pune umplutura, se acopera cu o jumatati de ou, se inchid si se modeleaza un rotund. Chiflele formate se mai lasa 15 minute sa creasca timp in care se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
  4. Painicile se pun intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt si se baga in cuptorul incins pentru 30 de minute, la foc moderat. Cand sunt rumene se scot din cuptor si se asaza pe un blat de lemn. Cat inca sunt fierbinti se ung cu apa rece.
  5. Painicile se servesc taiate pe jumatate si ornate cu jumatate de ou si salata verde.

Recomandari

Panificatie