Paine cu masline si ceapa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Painea cu masline si ceapa este o paine aromata si gustoasa, pe care o puteti servi la preparatele de vita insotite de un pahar de vin.

Ingrediente

    • 500 gr faina de panificatie
    • 2 lingurite sare
    • 2 linguri ulei de masline
    • 7 gr drojdie uscata
    • 1 lingurita zahar
    • 50 gr msline negre fara samburi taiate in doua
    • 50 gr ceapa taiata juliene si calita in ulei de masline

    USTENSILE:

    • o tava joasa

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru o paine
Timp de preparare 30 de minute
Timp de dospire 1 ora si 30 de minute
Timp de coacere 30-35 de minute

  1. Turnati faina intr-un castron mare si amestecati-o cu drojdia uscata. Adaugati sare si zahar, ametsecati, apoi faceti o  gaura in mjloc. Amestecati 400 ml de apa calduta cu ulei de masline si turnati amestecul in gaura din faina, apoi amestecati toate ingredientele cu mana.
  2. Pudrati o planseta cu faina si rasturnati aluatul pe planseta. Framantati continuu pana cand se omogenizeaza, apoi acoperiti-l cu un servet curat si lasati-l la dospit o ora la cald.
  3. Turnati amestecul si ceapa in aluat si framantati pana se incorporeaza. Formati un oval din aluat, pudrati-l cu faina si piepr macinat, apoi asezati-l intr-o tava joasa unsa cu ulei. Taiti aluatul deasupra cu un cutit ascutit si mai lasati-l sa dospeasca jumatate de ora.
  4. Coaceti painea 30-35 de minute in cuptorul incins, pana se rumeneste si devine crocanta.

Recomandari

Panificatie