Paine cu spanac si dovleac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

O reteta de paine delicioasa,altfel decat cea cumparata de la magazin.Puteti prepara si chifle sau batonase.Pe copii ii va incanta aspectul minunat al acestei paini!

Ingrediente

    PENTRU ALUATUL DE DOVLEAC:

    • 250 gr de faina
    • 3/4 lingurita de drojdie uscata
    • 3/4 lingurita sare
    • 2 lingurite de zahar
    • 200 gr piure de dovleac de consistenta moale
    • o lingura de ulei

    PENTRU ALUATUL DE SPANAC:

    • 250 gr de faina
    • 3/4 lingurita de drojdie uscata
    • 3/4 lingurita sare
    • 100 gr de spanac tocat fin
    • 2 lingurite de zahar
    • 50 ml de apa
    • o lingura de ulei

Instructiuni de preparare

  1. Pentru a prepara aluatul de dovleac amesteci intr-un castron toate ingredientele uscate. Incalzesti putin piureul de dovleac,il subtiezi cu putina apa si apoi il rastorni peste ingredientele uscate. Adaugi uleiul si framanti pana devine un aluat potrivit de moale si nelipicios. Acoperi cu un servet si  lasi sa creasca la loc cald timp de 2 ore.
  2. Pentru a. prepara aluatul de spanac amesteci toate ingredientele uscate,adaugi spanacul si uleiul si framanati. Apoi lasi aluatul, acoperit cu un servet, sa creasca pentru 2 ore la loc cald.
  3. Dupa cele 2 ore intinzi fiecare aluat intr-un sul de 40-45 de cm fiecare. Impletesti cele doua aluaturi si le pui intr-o tava unsa cu unt.
  4. Lasi aluatul deoparte inca 30 minute sa creasca in tava, dupa care il ungi cu ou batut si presari seminte de susan.
  5. Introduci painea in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius,si o lasi timp de 40 minute, pana se rumeneste.
  6. Dupa ce ai scos painea din cuptor o scoti din tava si o stropesti cu putina apa dupa care o invelesti intr-un servet de bucatarie. Apa va conferi painii o textura pufoasa.

Recomandari

Panificatie