Pirosti rusesti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pirosti rusesti sunt foarte satioase si gustoase, fiind un preparat specific rusesc.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 400 gr faina
    • 200 ml lapte
    • 2 oua
    • 1 lingura cu zahar
    • 1 lingura cu unt
    • sare
    • drojdie de bere cat o nuca de mica

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 200 gr carne tocata
    • 1 ceapa
    • 1 morcov
    • sare
    • piper macinat
    • menta tocata
    • 150 ml ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Faci un aluat din faina, lapte, drojdie frecata cu zahar pana se lichefiaza, 2 oua intregi si unt. Framanti pana cand coca se desprinde de mana, acoperi cu prosop si lasi asa 30 de minute.
  2. Intre timp, prepari  umplutura: carnea tocata o amesteci cu ceapa taiata marunt, morcov dat pe razatoare, sare si piper macinat. Calesti amestecul in putin ulei,  racesti si adaugi menta tocata, omogenizezi.
  3. Intinzi foi subtiri de aluat, tai rotunduri cu gura unui pahar, pui umplutura pe jumatate de cerc, acoperi cu jumatatea libera si lipesti marginile. Prajesti pirostile in ulei fierbinte, scoti pe servetele, le treci pe platou curat si le servesti cat sunt calde, cu vin rosu sau rose.

Recomandari

Panificatie