Melci cu branza si busuioc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Melcii cu branza si busuioc sunt perfecti ca gustare sau de ce nu pot fi serviti si la micul dejun.

Ingrediente

    • 50 gr drojdie
    • 125 ml lapte
    • 4 oua
    • 3 frunze de busuioc
    • 300 gr telemea de vaca
    • 400 gr faina
    • 1 lignurita sare
    • 50 gr unt
    • 4 linguri ulei de masline
    • 100 gr seminte de dovleac
    • 1 ou pentru uns

Instructiuni de preparare

  1. Se cerne faina si se lasa 2-3 ore la temperatura camerei.
  2. intre timp, se prepara maiaua, din drojdia frecata cu o parte din laptele caldut si 2 linguri de faina. Se face un gol in mijlocul fainii si se adauga 2 oua, restul de lapte, semintele de dovleac, sarea, untul, maiaua si uleiul si se framanta aluatul dupa care se lasa sa creasca, in loc calduros.
  3. Separat, se  paseaza branza si se amesteca bine cu cele 2 oua ramase, adaugand busuiocul taiat marunt.
  4. Se intinde aluatul in foaie, se intinde peste el crema, se ruleaza, apoi se portioneaza cu un cutit ascutit. Se ung melcii cu unt si ou si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul incins pana se rumenesc frumos.

Recomandari

Panificatie