Aluat de taitei-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aluatul de taitei este un aluat usor, dar taiteii preparati acasa vor fi intotdeauna cei mai buni.

Ingrediente

    • 300 gr faina
    • 1 lingura ulei
    • 3 oua
    • 1 galbenus
    • 1 lingurita sare
    • putina apa

Instructiuni de preparare

  1. Se pune faina pe o planseta, se face in mijloc o adancitura in care s epun sarea, ouale, galbenusul si uleiul, adaugand apa in timp ce aluatul se framanta pana cand se obtine un aluat tare. Se framanta repede aluatul, apoi se impacheteaza in folie de plastic si se baga la frigider o ora.
  2. Se imparte aluatul in trei parti si se intinde din fiecare cate o foaie subtire, care se lasa pe planseta sa se  zvante putin. Se ruleaza folie si se taie cu un cutit benzi mai subtiri sau mai lati , in functie de preferinte. Se desfac taiteii si se lasa sa se usuce pe planseta, apoi  folosesc la supe sau se pot pastra in cutii sau in pungi, in loc racoros.

Recomandari

Panificatie