Vinete umplute cu orez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Vinetele umplute cu orez pot fi pe gustul tuturor, iar vegetarienii pot profita din plin de aceste vinete umplute cu orez, absolut apetisante si satioase.

Ingrediente

    • 5 vinete lunguiete
    • 2 linguri unt
    • patrunjel verde
    • marar verde
    • 1 ceapa
    • 4 linguri ulei
    • 70 gr orez
    • 4 catei de usturoi
    • 1 lingura pesmet
    • 3 rosii
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se spala vinetele, se indeparteaza coada, se despica in patru fara sa se strapunga, se fierb in apa cu sare si apoi se pun pe un fund de lemn cu o greutatae deasupra, sa se scurga apa.
  2. Se scoate o parte din miez, se toaca si se amesteca cu orezul fiert. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pun cu ulei intr-o cratita pe foc, sa se inmoaie, adaugand rosiile taiate cubulete si se lasa sa se inabuse pana scade apa lasata de rosii, apoi se amesteca cu orezul fiert, cu verdeata tocata si se umplu vinetele.
  3. Se asaza vinetele intr-o cratita si se baga in cuptorul incins pentru 10-15 minute. Cand sunt gata, se scot din cuptor, se lasa sa se racoreasca, apoi se poate servi.

Recomandari

Mancaruri