Salau rasol-varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salaul rasol este un preparat specific mesei de Bunavestire, si pe care merita sa il incercati pt ca e dietetic si foarte gustos.

Ingrediente

    • 1 kg de salau
    • 175 ml ulei
    • boabe de piper
    • sare
    • 1 kg de cartofi
    • boia dulce

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se curata pestele, se sareaza si se lasa sa stea 1/2 ora intr-un vas mare.
  2. Cartofii se curata de coaja, se taie in patru si se spala in mai multe ape reci, apoi se pun intr-o cratita cu o ceasca de ulei, sare, piper boabe si o lingurita de boia dulce de ardei. Se lasa sa fiarba descoperit pe foc mic  45 de minute. Se pune pestele taiat felii groase de 3-4 cm peste cartofi, se acopera cratita si se lasa sa fiarba 20 minute.
  3. Se serveste cald, asezat pe un platou mare, pestele fiind inconjurat de cartofi si stropit cu sosul in care a fiert Se serveste cu/fara paine si vin alb alaturi.

Recomandari

Mancaruri