Mancare de prune cu carne

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mancarea de prune cu carne este o mancare ardeleneasca foarte gustoasa si aromata.

Ingrediente

    • 1 kg carne de vita (rasol sau cap de piept)
    • 2 linguri cu unt
    • 500 gr prune uscate (fara samburi)
    • 3 linguri cu zahar
    • 1/2 lamaie
    • 1 lingurita cu faina
    • sare
    • 1 ceapa tocata

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Curatati prunele uscate de samburi, spalati in 2-3 ape reci, lasati-le intr-un castron mare acoperite cu apa calduta (6-8 ore), apoi spalati-le cu apa rece si lasati-le pe farfurie.
  2. Curatati carnea de oasele mici si spalati in 2-3 ape, taiati bucati potrivit de mari si rumeniti-le pe rand in unt. Scoateti pe farfurie, iar in grasimea ramasa caliti ceapa pana se inmoaie usor. Adaugati o cana cu apa, fierbeti cu vasul acoperit pana cand scade lichidul.
  3. Folositi o cratita mare in care sa ardeti zaharul: puneti zaharul in cratita, lasati sa se topeasca, miscati cratita ca sa imbracati marginile cu zaharul caramelizat.
  4. Puneti in cratita cu zahar: carnea, prunele, 1 lingurita cu faina dizolvata in apa calda, 1 praf de sare, felii de lamaie, acoperiti cu 2 cani de apa calda, puneti cratita in cuptorul cald pentru 1/2 ora.
  5. Serviti mancarea calda, cu paine proaspata si vin alb.

Recomandari

Mancaruri