Vinete la cuptor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Vinetele la cuptor, sunt o mancare delicioasa, mai ales toamna cand vinetele sunt in plin sezon. Dar de ce nu vinetele la cuptor le puteti prepara si in zilele de post, ele continand multe vitamine sanatoase.

Ingrediente

    • 6 vinete
    • 2 catei de usturoi
    • pesmet
    • 3 legaturi patrunjel verde
    • 4 linguri ulei
    • sare
    • piper negru macinat

Instructiuni de preparare

  1. Vinetele se curata de coaja, se taie in doua, se scoate miezul si se caleste in ulei fierbinte 10 minute, pana se inmoaie.
  2. Se toaca patrunjelul si usturoiul, se amesteca cu pesmet, sare, piper si cu miezul de vinete. Se asaza vinetele intr-un vas termorezistent, deasupra se asaza verdeata  usturoiul si pesmetul, se stropeste comozitia cu ulei si se introduce in cuptor, la foc moderat, pentru 15 minute.

Recomandari

Mancaruri