Tochitura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tochitura este o mancare moldoveneasca delicioasa si foarte satioasa.

Ingrediente

    • 500 gr carne macra de porc
    • 1 rinichi
    • 200 gr ficat
    • 200 gr muschi
    • 200 gr carne de la ceafa
    • 100 gr untura sau 1 bucata de slanina proaspata
    • usturoi
    • sare
    • piper macinat
    • vin alb

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Cureti rinichiul de pielite si grasime, crestezi din loc in loc, speli, lasi in apa cu otet pentru o ora.
    Stergi carnea cu un prosop curat pe care l-ai inmuiat in spirt alb sau in tuica, apoi o tai romburi mici.
  2. La fel procedezi cu ficatul si slanina. Le amesteci si le prajesti intr-o tigaie mare, si lucrezi pe foc moale pana cand topesti slanina. Tai muschiul si rinichiul felii subtiri, le pui in cratita si le rumenesti. Stingi cu 1 pahar de vin alb, sarezi si piperezi, fierbi 15 minutea, apoi tragi tigaia de
    pe foc.
  3. Servesti imediat, cu mamaliguta calda si salata de varza sau salata de muraturi asortata, cu vin rosu sau rose.

Recomandari

Mancaruri