Tocanita nationala

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tocanita nationala este mancarea perfecta pentru un pranz aromat si satios.

Ingrediente

    • 500 gr carne macra de porc
    • 3 cepe mari
    • 150 ml ulei
    • 1 foaie de dafin
    • 3-4 cartofi
    • marar si patrunjel tocate
    • 2 rosii decojite
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Cureti carnea, o speli, o tai felii groase sau cubulete, o prajesti in ulei cald si o lasi deoparte cand a devenit aurie. In uleiul ramas calesti cepele taiate pestisori pana se inmoaie, adaugi carnea in cratita, acoperi totul cu apa si lasi pe foc mic, cu vasul acoperit 15 minute.
  2. Speli si cureti cartofii, ii tai in patru felii, ii asezi peste carne. Tot acum adaugi sare, boabe de piper, foaia de dafin si rosiile taiate felii subtiri.
  3. Fierbi 30 de minute, decorezi cu verdeata tocata, mai lasi pe foc 5 minute si tragi vasul deoparte. Servesti cu mamaliguta fierbinte, alaturi de un vin rosu sau alb de casa.

Recomandari

Mancaruri