Tocanita de pui

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tocanita de pui este o mancare foarte gustoasa si indragita de copii.

Ingrediente

    • 1 pui mic sau 1/2 gaina
    • 2 linguri cu unt
    • maruntaie de pasare
    • 2-3 legaturi de marar
    • 2 rosii decojite
    • 4 cepe
    • sare
    • piper boabe
    • 2 cartofi

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Cureti carnea, o speli, o portionezi si o auresti in unt sau ulei, apoi o lasi la cald. In untul ramas calesti ceapa taiata pestisori, acoperita cu o ceasca de apa calda. Lucrezi la foc mic, cu vasul acoperit.
  2. Cand sosul a scazut adaugi rosiile decojite si taiate cubulete, cartofii taiati felii mari, carnea si maruntaiele (ficat, inima, pipota), sarezi si condimentezi cu piper si marar tocat, acoperi cu apa calda si lasi sa scada pe foc mic.
  3. Servesti cand carnea si cartofii sunt patrunse , cu mamaliguta sau paine proaspata, alaturi de un pahar cu vinalb sau rose.

Recomandari

Mancaruri