Specialitate cu vinete

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta specialitate cu vinete este un preparat rapid pe care va sfatuiesc sa il incercati deoarece este foarte gustos si satios.

Ingrediente

    • 4 vinete
    • 500 rg rosii
    • 2 cepe rosii
    • piper negru macinat
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 500 gr carne tocata vita sau porc
    • boia de ardei
    • sare
    • 50 gr parmezan
    • 3 linguri ulei de masline

Instructiuni de preparare

  1. Se spala vinetele, se taie rondele, se presara cu sare, si se lasa cam o ora sa se scurga de zeama.
  2. Se taie ceapa marunt, apoi se caleste in ulei incins. Cand incepe sa isi schimbe culoarea, se adauga carnea tocata si se caleste la foc moderat, adaugand din cand in cand apa, ca sa nu se arda.
  3. Se spala rosiile, apoi se oparesc in apa ca sa se curete mai usor de coaja. Pulpa de la rosii se paseaza cu blenderul, apoi se trece prin sita. Din sosul obtinut se pastreaza un sfert pentru decor, iar restul se toarna peste carne, adauganad apoi boiaua, sare, piperul, iar la final, se pune patrunjelul verde tocat marunt si parmezanul ras.
  4. Se intercaleaza rondelele de vinete cu compozitia de carne si apoi se baga tava la cuptor pana se rumeneste. In momentul servirii se adauga sos de rosii.

Recomandari

Mancaruri