Somn cu garnitura de raci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Somnul cu garnitura de raci este un preparat delicios de vara, aromat si foarte apetisant.

Ingrediente

    • 1 kg de somn
    • 100 gr icre de stiuca
    • 2 lamai
    • piper boabe
    • 1 ceapa de apa
    • 175 ml ulei
    • 20 de raci
    • 1 ceapa
    • 2 linguri cu otet
    • 2 salate
    • 20 de masline
    • 10-12 tije de patrunjel
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se curata pestele, se cresteaza pe latul trunchiului, dupa ce a fost golit si spalat in 2-3 ape, fara a se desprinde feliile si se pune sa fiarba intr-o cratita mare cu apa cat sa-l acopere. Se adauga in apa o ceapa taiata in patru, sare, otet, 3-4 tije de patrunjel cu frunze, razatura de lamaie si boabe de piper.
  2. Dupa 45 de minute de fierbere la foc mic, se trage cratita de pe foc si pestele se raceste in zeama lui.
  3. Se pregatesc icrele, se pun in castron mare, se stropesc cu zeama de lamaie, se freaca incet, folosind o lingura de lemn, cu uleiul pus cate putin. Cand icrele sunt legate se pune ceapa tocata fin si zeama de lamaie ramasa.
  4. Se scoate somnul pe platou, se pun in jurul lui: icre, frunze de salata, masline, felii de lamaie, patrunjel verde. Racii curatati de intestinul negru se pun in apa clocotita si se fierb 20 minute. Se scot, se scurg, se servesc intregi langa peste.
    Se serveste taiat felii, cu paine alba si vin sec.

Recomandari

Mancaruri