Muschi de vita cu carnati la cuptor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de muschi de vita cu carnati, desi nu pare la prima vedere, este una din cela mai gustoase retete pe baza de carne de vita.Are un gust ideal pentru o masa alaturi de prieteni sau pentru un pranz la sfarsit de saptamana.

Ingrediente

    • 500 gr  muschi de vita
    • 500 gr carnati afumati
    • 150 gr pesmet
    • 3 cepe
    • 1 lingura praf de curry
    • apa
    • sare
    • piper negru macinat
    • un ou
    •  o legatura de patrunjel verde
    • 2 catei de usturoi
    • 100 ml lapte dulce
    • o lingura suc de rosii
    • 50 ml vin rosu
    • 50 ml sos Worcestershire
    • 2 linguri otet
    • 1 lingura cafea solubila (ness)
    • 50 gr zahar brun
    • 25 gr unt
    • 2 lingurite suc de lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron se amesteca pesmetul. 2 cepe tocate marunt, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust,praful de curry si oul batut. Amestecati bine compozitia, apoi adaugati carnea de vita taiata felii mai grosute. Amestecati carnea cu sosul astfel sa fie intins pe toate partile.Adaugati laptele amestecat cu 150 ml apa rece si amestecati  iar. Compozitia rezultata ar trebui sa fie destul de groasa.
  2. Se pun  bucatile de carne de vita intr-o tava unsa cu putin ulei si se baga in cuptorul incins pentru 30 de minute.
  3. Intre timp se prepara sosul:ceapa ramasa se curata si se taie julien, apoi se caleste intr-o tigaie cu putin ulei. Adaugati carnatii afumati taiati rondele, vinul rosu, sosul Worcestershire, zaharul brun si otetul si se amesteca bine de tot.Se adauga cafeaua solubila dizolvata in putina apa, untul si cele 2 lingurite de suc de lamaie. Cand sunt aproape gata se adauga sucul de rosii si se potriveste gustul de sate si piper. Se mai lasa sa dea intr-un clocot si se toarna amestecul peste carnea de vita din cuptor si se mai lasa inca 45 de minute la foc potrivit, stropind din cand in cand carnea cu sos.
  4. Carnea se serveste  decorata cu patrunjel verde tocat si cu garnitura de sote de legume proaspete.

Recomandari

Mancaruri