Sarmale in foi de vita- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarmale in foi de vita sunt apetisante si gustoase, mai ales daca in momentul servirii se adauga in farfurie o lingura cu iaurt.

Ingrediente

    • 500 gr carne de vaca
    • 500 gr carne de porc
    • 1 ou
    • verdeata tocata
    • 1 cartof crud
    • 2 cepe mari
    • sare
    • piper macinat
    • 4 rosii decojite sau 2 linguri cu bulion
    • 150 gr orez
    • 40-50 frunze de vita crude sau murate

Instructiuni de preparare

  1. Carnea se curata de pielite si se da prin masina de tocat apoi se amesteca intr-o farfurie adanca cu un cartof si 2 cepe mari trecute prin masina.
  2. Peste amestec se pune bulion sau se taie cateva rosii decojite, se adauga verdeata tocata fin si orezul ales si spalat in mai multe ape.
  3. Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust si se omogenizeaza. Piperul poate fi inlocuit cu menta pisata.
  4. Foile de vita se lasa la desarat in apa calda 15 minute, dupa care li se rup coditele si se fac cu ele sarmale.
  5. Pe fundul unei oale se pun cateva frunze de vita sau cateva felii de rosii, se asaza sarmalele in straturi si se acopera cu o crenguta de leustean si cateva felii de rosii fara pielite. Se umple oala cu apa calda, atat cat sa acopere putin sarmalele, se lasa pe foc mic si se fierb 2 ore.
  6. Sarmalele  se servesc calde, cu smantana deasupra si cu mamaliguta fierbinte.
  7. Frunza de vita proaspata se opareste cu bors, apoi se foloseste. La fiert se pune apa indoita cu bors; sarmalele trebuie sa fie acrisoare. Daca nu sunt destul de grase, se pune la fiert putin ulei. Sarmalele se pot pastra de pe o zi pe alta.

Recomandari

Mancaruri