Pui cu visine si cartofi noi- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Puiul cu visine si cartofi noi se poate prepara si cu carne de vita, iar pentru un gust mai acrisor folositi visine, iar pentru un gust dulce folositi cirese.

Ingrediente

    • 5 copane mari de pui
    • 500 gr cartofi noi
    • 200 gr ceapa mica
    • 1 telina mica
    • 2 linguri ulei
    • 1 lingurita boia iute
    • 2 lingurite praf de cimbru
    • sucul de la 2 portocale mari
    • 400 gr visine sau cirese curatate de samburi
    • 200 ml visinata sau ciresata
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 5 persoane

Timp de preparare 90 minute

  1. Alegi cartofi mai mici si ii cureti. Cureti ceapa si o tai in doua. Telina o tai fideluta sau fasii subtiri. Uleiul, boiaua, sarea si piperul le amesteci pana obtii o emulsie cu care ungi copanele de pui.
  2. Introduci tava in cuptorul incins, pentru 15-20 de minute. Apoi adaugi cartofii, cepele, telina fasii, praful de cimbru, zeama de portocale si 2-3 linguri de apa.
  3. Lasi tava inca 30 de minute in cuptor. La jumatatea  timpului de coacere, adaugi ciresele sau visinele rupte in doua si torni visinata sau ciresata, in functie de ce fructe folosesti. Potrivesti gustul de sare si piper si, daca mai e nevoie, adaugi putina apa.
  4. Dupa 30 de minute, scoti de la cuptor tava si consumi preparatul alaturi de o salata de vara, dupa gustul fiecaruia.

Recomandari

Mancaruri