Praz umplut cu orez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prazul umplut cu orez este o mancare delicioasa care cu siguranat ii va cuceri si pe cei mai gurmanzi.

Ingrediente

    • 3 fire de praz groase
    • 1 ceapa
    • patrunjel verde
    • marar verde
    • 2 linguri ulei
    • 150 gr orez
    • sos de rosii
    • 50 gr unt
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se spala orezul  si se lasa in apa sa se umfle. Prazul de curata de prima foaie, se taie bucati de 4 cm, se opareste si apoi se apasa cu degetul ca sa iasa miezul si sa ramana tubul numai din doua foi.
  2. Miezul de praz scos se toaca marunt, se toaca si ceapa si se pun intr-o cratita cu unt, pe foc mic, sa se inmoaie bine. Se adauga verdeata tocata marunt, orezul, sare si piper.
  3. Se umplu tuburile cu compozitia preparata, se asaza in cratita, se toarna 2 linguri  ulei, apa cat sa le acopere, sosul de rosii si se fierb la cuptor pana scade apa.

Recomandari

Mancaruri