Praz cu masline- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prazul cu masline este o mancare de post foarte aromata si gustoasa si la care puteti adauga si carne.

Ingrediente

    • 1 kg praz
    • 300 gr masline
    • sare
    • 2 linguri cu bulion
    • 2 linguri cu zahar
    • 2 cepe
    • 175 ml ulei
    • 1/4 lamaie
    • verdeata tocata

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Spalati maslinele, le fierbeti si scoateti samburii. Prazul se curata de foile vestede, se spala si se taie (doar partea alba) in bucati de 2-3 cm.
  2. Scurgeti prazul, apoi il caliti in ulei fierbinte si-l treceti intr-o cratita cu pereti in alti. Acoperiti cu un amestec de: apa calda, zahar, sare, ceapa tocata, bulion de rosii, felii de lamaie.
  3. Tot acum puneti in cratita si maslinele si fierbeti la foc mic, cu vasul acoperit 30 de minute. Decorati cu verdeata tocata fin si serviti mancarea rece, cu paine proaspata.

Recomandari

Mancaruri