Peste a la grec

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pestele a la grec este mancarea ideala atunci cand doriti sa va impresionati invitatii cu un preparat delicios si sanatos.

Ingrediente

    • 1 kg peste
    • 3 catei de usturoi
    • 1 lamaie
    • 250 gr macris
    • 5 fire ceapa verde
    • 750 gr rosii
    • 1 ceapa
    • 250 gr spanac
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 1 legatura marar verde
    • 4 linguri ulei
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Ceapa si usturoiul taiate marunt se calesc in ulei, apoi se adauga rosiile curatate de pielita si seminte taiate marunt, spanacul si macrisul spalate si tocate marunt, ceapa verde taiata si se calesc toate, pe foc, pana se inmoaie.
  2. Se presara verdeata tocata, piper, sare, se toarna 500 ml apa si se fierb in continuare. Se pune peste legume pestele taiat bucati, se acopera vasul si se fierbe la foc mic.
  3. Cand pestele este fiert si sosul a capatat o consistenta mai groasa se opreste focul , se asaza in farfurii si se poate servi, decorat cu felii de lamaie.

Recomandari

Mancaruri