Oua ochiuri pe pat de legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ouale ochiuri pe pat de legume se servesc atat calde cat si reci, ele fiind servite atat ca fel principal cat si ca aperitiv.

Ingrediente

    • 2 dovlecei
    • 1 legatura ceapa verde
    • 6 rosii cherry
    • 50 gr masline verzi
    • 3 lingurite ulei de masline
    • 4 oua
    • 3 ardei
    • 250 gr ciuperci
    • 100 gr costita afumata
    • piper negru macinat
    • sare
    • arpagic pentru ornat

Instructiuni de preparare

  1. Se curata ceapa, se toaca marunt, apoi se caleste in ulei incalzit usor, adaugand treptat ardeii taiati fasii si se lasa sa se inabusa, la foc mic, in suc propriu.
  2. Inre timp, se curata ciupercile, se spala si se taie felii subtiri si se calesc cu restul legumelor.
  3. Se adauga costita afumata taiata fasii, maslinele, rosiile cherry taiate  jumatati si se mai tin pe foc inca 20 de minute, adaugand la final, ouale sparte deasupra.
  4. Se baga tigaia cel mult 5 minute in cuptorul incins si, dupa ce s-au facut, se servesc ornate cu arpagic tocat marunt.

Recomandari

Mancaruri