- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ostropelul de pasare este o mancare foarte gustoasa, pe care o puteti servi cu o garnitura de piure de cartofi.
Ingrediente
- 1 pui mare sau 1/2 gaina mare (sau 1 boboc de rata)
- 3 linguri cu ulei
- 2 linguri cu faina
- 2 linguri cu bulion de rosii
- sare
- 4-5 catei de usturoi
- 1 foaie de dafin
- piper boabe
- 3-4 tije de patrunjel verde
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati pasarea, transati-o bucati potrivit de mari, spalati in 2-3 ape si lasati sa se scurga in sita. Stergeti bucatile de carne cu servetele, apoi prajiti-le in ulei fierbinte.Intoarceti carnea ca sa se rumeneasca pe toate partile, apoi presarati taina m ulei. Amestecati timp de 1 minut, stingeti cu 2 cani de apa sau supa calda, in care ati diluat bulionul de rosii. .
- Acoperiti, lasati sa fiarba 1/2 ora cu usturoi tocat fin, sare, piper boabe si o foaie de dafin.
- Cand mancarea a scazut si carnea a fiert, stingeti focul, decorati cu patrunjel tocat marunt si impartiti in farfurii.
- Serviti ostropelul de pasare cu paine proaspata sau cu mamaliguta calda.