Musaca de varza acra

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Musacaua de varza acra este o mancare foarte buna si aromata, pe care o puteti servi atat calda cat si rece.

Ingrediente

    • 1,5 kg varza acra
    • 100 gr orez
    • 500 gr  carne de porc/oaie/vita/pasare grasa
    • 100 ml ulei
    • 2 cepe
    • piper
    • 1 foaie de dafin
    • smantana
    • ienibahar
    • marar
    • cimbru

Instructiuni de preparare

  1. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei, direct in oala sub presiune, numai un minut,apoi  se adauga carnea tocata, se amesteca 2 minute, ca sa se coaguleze la suprafata, apoi se pune varza taiata,condimentele, cimbru, marar, o foaie de dafin si 500 ml apa fierbinte.
  2. Se amesteca bine totul,se inchide oala cucapacul si se lasa sa fiarba la foc mic, cca o ora, apoi se ia, apoi, de pe foc, se lasa sa se raceasca sau se raceste in apa rece ca sa se poata scoate capacul.
  3. Se adauga orezul spalat (nefiert),care se amesteca bine cu varza si carnea.Dupa aceea, se pune capacul, se pune pe foc si se lasa inca cca 15 minute, la foc mijlociu, ca sa fiarba si orezul, care va incorpora tot lichidul ramas in oala.
  4. Musacaua va avea acelasi gust ca si cind fiecare ar fi fiert separat.Se serveste simpla sau cu smantana, la masa.

Recomandari

Mancaruri