Plachie de crap de stiuca sau de caras

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Plachia de crap de stiuca sau de caras este o mancare aromata si foarte satioasa.

Ingrediente

    • 1 crap mare (sau altfel de peste)
    • 2-3 linguri cu faina
    • 150 ml ulei
    • 3-4 cepe
    • 175 ml vin alb
    • 2 rosii (sau 2 linguri cu bulion de rosii)
    • piper boabe
    • 2 foi de dafin
    • 1/2 lamaie
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Cureti pestele de solzi, de aripi si de oasele mari, il golesti, ii scoti osul amar (daca folosesti si capul), speli in multe ape reci si-l sarezi pe dinauntru si pe dinafara. Il lasi sa stea 15 minute, ilspeli din nou, tai felii subtiri de 2-3 cm si treci pestele prin faina.
  2. Prajesti feliile de peste in ulei fierbinte pana se rumeneste pe ambele parti. Strecori uleiul in care s-a prajit, adaugi ulei proaspat si prajesti ceapa pana csnd devine sticloasa. Torni vinul
    si o cana cu apa calda, pui si rosiile decojite si taiate felii subtiri, condimentezi cu sare, boabe de piper si foi de dafin si felii subtiri de lamaie.Lasi sa clocoteasca 2-3 minute, adaugi pestele si lasi sa scada la foc mic.
  3. Servesti plachia rece, cu paine proaspata si vin alb.

Recomandari

Mancaruri