Musaca de telina cu carne de vita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Musacaua de telina cu carne de vita este un preparat delicios care se poate consuma atat cald cat si rece.

Ingrediente

    • 3 buc telina
    • 500 gr carne de vita
    • 1 ou
    • 75 gr unt
    • 2 cepe mari
    • ulei pentru prajit
    • 1 felie de paine
    • piper macinat
    • sare

    PENTRU SOS:

    • 125 gr pasta de tomate
    • 50 gr unt
    • 100 gr cascaval
    • 1 1/2 lingura faina
    • 200 ml lapte
    • cateva rosii mici pentru pus deasupra

Instructiuni de preparare

  1. Se da carnea prin masina de tocat, impreuna cu felia de paine inmuiata si stoarsa bine. Ceapa se toaca si se amesteca cu carnea.
  2. Se pune untul intr-o cratita pe foc mic, si cand s-a incalzit se pune carnea, se amesteca cu untul si se acopera cu un capac, amestecand foarte des, pana scade zeama lasata de carne. Daca carnea a fost batrana, se mai toarna cate putina apa sa fiarba, apoi se lasa sa se rumeneasca usor.
  3. Se ia carnea de pe foc, se adauga sare, piper si cand s-a racit si pune oul si se amesteca.
  4. Telina se face in doua feluri: sau se taie fe;lii care se rumenesc in ulei, sau se fierbe intreaga si apoi se taie felii.
  5. Se asaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, un strat de felii de telina si un strat de carne apoi din nou felii de telina.
  6. Se prepara sosul alb astfel: se pun 50 gr de unt intr-o tigaie pe foc si cand s-a topit se pune faina, se amesteca bine in unt, apoi se toarna cate putin lapte, amestecand continuu bine ca sa nu se faca cocoloase. Cand sosul s-a ingrosat, se ia de pe foc, se adauga cascavalul ras si se toarna peste teline, apoi se toarna pasta de tomate, se mai presara cascaval si din loc in loc se pune cate o rosie micuta. Se  introduce vasul la cuptor pana se rumeneste compozitia, dupa care se scoate din cuptor, se lasa cateva minute sa se racoreasca apoi se serveste.

Recomandari

Mancaruri