Mazare preparata moldoveneste

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mazarea preparata moldoveneste este un preparat de baza de la care puteti porni inprepararea unor feluri complexe de mancare. Pentru o aroma delicata puteti adauga morcov, marar sau chiar carne de pui.

Ingrediente

    • 1 kg mazare
    • 50 gr unt
    • 2 foi de laptuca
    • 1 lingurita faina
    • 7 fire ceapa verde
    • zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se curata ceapa, se spala, apoi se taie felioare subtiri, se taie marunt si foile de laptuca, apoi impreuna se pun intr-o cratita cu unt, sare, zahar, se adauga mazarea, faina, apa cat sa le acoepre si se lasa sa fiarba totul la foc moderat, pana scade apa.
  2. Mazarea fierbe descoperita, ca sa-si pastreze culoare si vitaminele.

Recomandari

Mancaruri