Mancarica picanta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mancarea picanta este foarte buna pentru zilele de post din an. Ea poate fi completata cu bucati de carne de pui sau cu ciuperci. Aveti insa grija ca gustul picant se va accentua daca serviti mancarea rece.

Ingrediente

    • 1,5 kg cartofi
    • 3 linguri ulei
    •  2 fire de praz
    • 1 ardei gras verde
    • 1 ardei iute uscat
    • 1 lingurita boia dulce
    • 1 lingura pasta de tomate
    • 2 catei de usturoi
    • 2 foi de dafin
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Cureti cartofii de coaja, ii speli si ii tai in felii groase. Iei firele de praz, indepartezi partea verde iar partea alba  o speli bine si il tai rondele subtiri. Ardeiul gras dupa ce i-ai indepartat semintele il speli si il tai cubulete, iar ardeiul iute il pisezi intr-un mojar.
  2. Calesti in ulei bine incins rondelele de praz impreuna cu ardeiul gras  pana se inmoaie. Adaugi boiaua, frunzele de dafin, sare si piper ,dupa gust. Amesteci bine si adaugi imediat cartofii. Acoperi cu apa calda (sau supa de legume) si lasi sa fiarba, la foc mic,aproximativ 20 de minute, pana se inmoaie cartofii.
  3. Adaugi usturoiul tocat marunt, ardeiul iute pisat, pasta de tomate si potrivesti gustul de sare daca mai e nevoie. Dupa 5 minute opresti focul si lasi mancarica acoperita cu un capac inca 10 minute sa se aromatizeze, apoi o servesti insotita de muraturi sau salata verde cu ceapa.

Recomandari

Mancaruri