Mancare de linte

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mancarea de linte este un preparat de post, aromat si gustos, pe care il puteti servi cald sau rece.

Ingrediente

    • 200 gr linte
    • 3 catei de usturoi
    • boia
    • patrunjel verde
    • 1 ceapa
    • ulei
    • zeama de lamaie
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 45 minute

  1. Lasa lintea la inmuiat peste noapte intr-o cratita plina cu apa. A doua zi, scurge apa si adauga alta proaspata, cat sa depaseasca nivelul lintei cu 3 degete, apoi pune-o la fiert, adaugand in apa si putina sare.
  2. Intre timp, curata ceapa,  toac-o marunt si caleste-o in putin ulei, pana incepe sa devina sticloasa, apoi adauga in oala cu line, amestecand.
  3. Dupa ce a fiert lintea( in jur de 30 de minute), curata usturoiul, piseaza-l marunt si adauga-l in oala. Drege gustul de sare, pune o lingurita de boia dulce si acreste cu putina zeama de lamaie.
  4. Mancarea de linte se servetse calda, cu patrunjel verde proaspat tocat.

Recomandari

Mancaruri