Sarmale din orez cu hribi uscati si legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarmalele din orez cu hribi uscati si legume sunt perfecte in perioada postului, avand o aroma si un gust delicat.

Ingrediente

    • 250 gr orez
    • 300 gr hribi uscati
    • 2-3 cepe potrivit de mari
    • piper boabe
    • 2 linguri cu bulion
    • 2-3 morcovi
    • 1 telina
    • 2 cartofi
    • sare
    • 1 varza murata
    • 150 ml ulei
    • 2 foi de dafin

Instructiuni de preparare

  1. Alegi orezul bob cu bob, il speli in 2-3 ape si il lasi sa stea in apa rece pana cand pregatesti restul ingredientelor.
  2. Speli hribii, ii lasi in apa calduta 4-5 ore, arunci apa, dai in 2-3 clocote, ii scurgi si ii toci.
  3. Cureti morcovii, telina, cartofii si cepele, le speli si le treci pe razatoare, apoi le calesti intr-o ceasca de ulei. Cand s-au inmuiat adaugi hribii si orezul si le mai lasi 10 minute pe foc mic.
    Sarezi, tragi vasul de pe foc si lasi sa se raceasca. Atunci adaugi bulionul, omogenizezi framantand cu mana amestecul 2-3 minute si faci sarmale in foi de varza, pe care le-ai spalat si le-ai taiat bucati.
  4. Captusesti oala cu varza tocata, pui sarmalele in randuri, intre randuri pui 2-3 foi de dafin si umpli oala cu apa incalzita. Fierbi sarmalele 30 de minute, apoi le acoperi cu foi de varza sau varza tocata, dupa care lescazi in cuptor 1 ora.
  5. Sarmalele cu hrii uscati si legume sunt bune calde sau reci, cu paine proaspata sau mamaliguta si cu vin rose.

Recomandari

Mancaruri