- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Hribii uscati cu usturoi sunt deliciosi si foarte aromati, fiind un preparat perfect in zilele de post.
Ingrediente
- 1 farfurie cu hribi uscati
- 4-5 catei de usturoi
- 5 linguri cu faina
- 175 ml ulei
- 200 ml apa minerala
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se spala hribii, se dau in clocot, apoi se lasa in apa rece 30 de minute ca sa se hidrateze si sa ajunga la forma initiala.
- Din 4 linguri cu faina, apa minerala, sare si usturoi pisat se face un aluat ca de clatite.
- Se scot hribii din apa, se sareaza, se storc, se trec prin faina, apoi prin aluat si se prajesc in ulei fierbinte. Se intorc des pentru a se rumeni pe toate partile, se scot pe servetele de hartie pentru 1/4 ora, se trec pe un platou mare si se servesc cu cartofi prajiti sau copti in cuptor si salata de varza acra.