Cod cu ierburi aromate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de cod cu ierburi aromate ofera o alta perspectiva a ceea ce se numeste mancare pe baza de peste.Aroma delicata a plantelor face ca acest preparat sa fie mai apreciat ca orice alt fel de mancare.

Ingrediente

    • 4 fileuri de cod
    • lamaie
    • oregano
    • cimbru
    • busuioc
    • chimen dulce
    • patrunjel verde
    • 1 pahar de coniac
    • sare ÅŸi piper

Instructiuni de preparare

  1. Feliile de peste se spala si se lasa la scurs pe cateva servete absorbante.Cand nu mai au apa se tin la marinat intr-o solutie facuta din ulei de masline, lamaie, sare si piper timp de 5 minute. Dupa cele 5 minute se pun fileurile de peste pe gratarul incins, la foc mare timp de 2 minute pe fiecare parte.
  2. Intre timp, se ia un vas termorezistent si se acopera fundul ei cu un strat subtire de sare grunjoasa. Peste sare se pun careva ramurele de oregano,cimbru,busuioc,chimen dulce si patrunjel verde. Peste acest strat se pun bucatile de peste direct de pe gratar si se acopera cu un amestec de plante aromate ca si cel de dedesubt.
  3. Vasul se baga in cuptorul incins si se coace timp de 5 minute. Imediat ce pestele este scos din cuptor, cat este inca fierbinte se toarne peste el coniacul si se serveste imediat, insotit de multe felii de lamaie.

Recomandari

Mancaruri