Ficat de gaina cu sos Bechamel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ficatul de gaina cu sos Bechamel este un preparat cu care ii veti cuceri pe loc pe toti invitatii la masa.

Ingrediente

    • 6 ficati de gaina
    • sos de rosii
    • 5 oua

    PENTRU SOS:

    • 1 lingura faina
    • 100 gr svaiter
    • 175 ml lapte
    • 25 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. Ficatul de gaina se curata, apoi se toaca foarte marunt. Peste ficatul tocat se adauga galbenusurile.
  2. Se prepara un sos Bechamel dintr-o lingura de faina, 25 gr de unt si lapte. Se amesteca bine pe foc pana se ingroasa, apoi se amesteca cu 100 gr svaiter ras marunt.
  3. Sosul se amesteca cu pasta de ficat si cu albusurile batute spuma. Se asaza compozitia intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet si se fierbe o ora in baie de apa.
  4. Cand este gata ficatul de gaina se serveste cu sos de rosii usor picant.

Recomandari

Mancaruri