Dovlecei umpluti cu branza de vaci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dovlecei umpluti cu branza de vaci sunt un fel de mancare gatita excelenta, facand parte din categoria preparatelor cu putine calorii. Acesti dovlecei umpluti cu branza de vaci sunt usor de preparat si sunt chiar deliciosi.

Ingrediente

    • 4 dovlecei
    • 3 linguri smantana
    • 1 lingura pesmet
    • 1 lingura orez
    • 1 ou
    • 300 gr branza de vaci
    • unt
    • 1 ceapa
    • patrunjel verde
    • marar verde
    • 150 gr pasta de tomate
    • sare
    • piper macinat
    • smantana pentru servit

Instructiuni de preparare

  1. Dovleceii mai mari se spala, se rad de coaja, se taie pe lungime in jumatati, se scobeste miezul fiecarei jumatati cu lingurita si raman ca niste barcute.
  2. Se curata ceapa, se spala si se taie marunt, verdeata se toaca si se pun impreuna intr-o cratita cu o lingura de unt, pe foc mic, sa se inmoaie bine.
  3. Orezul se spala si se pune pe foc, intr-o cratita cu apa cat il acopera, ca sa se umfle bine. Branza se framanta bine cu lingura, se adauga ceapa cu verdeata, sare, piper, pesmetul, oul, 2-3 linguri de smantana si orezul fiert.
  4. Cu compozitia obtinuta se umplu dovleceii, se asaza in cratita, se toarna peste ei pasta de tomate, se mai presara putina verdeata si se dau la cuptor.
  5. Cand dovleceii sunt gata fierti si sosul de rosii a scazut, se scot din cuptor si se servesc cu smantana deasupra.

Recomandari

Mancaruri