Dovlecei prajiti cu crema de ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dovlecei prajiti cu crema de ciuperci sunt un aperitiv de sezon delicios si foarte apreciat de multe persoane.Gustul delicios al cremei in combinatie cu dovlecelul face ca acest preparat sa poata fi savurat si ca simpla gustare de dupa masa.

Ingrediente

    • 4 dovlecei
    • ulei de masline
    • sare si piper negru macinat

    PENTRU CREMA DE CIUPERCI:

    • 1 ceapa mica
    • 2 linguri ulei de masline
    • 200 gr ciuperci feliate
    • 1 lingura rozmarin tocat
    • 1 lingura patrunjel verde tocat
    • 100 gr crema de branza
    • 10 fire sparanghel
    • 2 linguri alune prajite macinate

Instructiuni de preparare

  1. Dovleceii se spala si se taie fiecare in 5 felii grose de marimi aproximativ egale. Cu ajutorul unui cutit ascutit sau cu o lingurita se scobeste putin din miezul fiecarei felii de dovlecel.
  2. Puneti feliile de dovlecel pe o tava tapetata cu hartie de copt, se stropesc cu ulei si se asezoneaza, dupa gust, cu sare si piper negru proaspat. Se baga tava in cuptorul incins si se coc 10-12 minute cat sa se inmoaie putin dar sa fie totusi fermi.
  3. Pentru umplutura se caleste ceapa tocata marunt intr-o lingura de ulei de masline, pana incepe sa se caramelizeze. Restul de ulei se incalzeste in alta tigaie, la foc mediu, si se calesc 4-5 minute ciupercile amestecate cu patrunjelul verde si rozmarinul.
  4. Intr-un blender se pun ceapa calite, ciupercile amestecate cu verdeata si crema de branza. Se paseaza pana cand se obtine o pasta cremoasa.
  5. Aranjati feliile de dovlecei prajiti pe un platou de servire. Cu ajutorul unui sprit se asaza crema de ciuperci deasupra fiecare felii, se pune varful unui fir de sparanghel si se stropeste cu alune macinate.

Recomandari

Mancaruri