Curry de legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Curry de legume este o mancare foarte aromata, pe care o puteti servi calda sau rece, cu orez fiert.

Ingrediente

    • 1 ardei gras rosu
    • 1 vanata
    • 1 rosie
    • 2 cartofi
    • 2 catei de usturoi
    • 300 gr dovleac
    • 1 ceapa
    • 200 ml smantana vegetala
    • 1 lingurita curry
    • 1 lingurita turmeric
    • ulei
    • patrunjel verde
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 50 minute

  1. Incinge cateva linguri bune cu ulei si caleste ceapa tocata marunt. acnd devine sticloasa, adauga usturoiul pisat, turmericul si cartofii taiati in cubulete si lasa sa se caleasca impreuna 5 minute.
  2. Spala vanata, indeparteaza cotorul si tai-o pe lungime o data, apoi felii pe latime. Pune peste cartofi bucatelele de vanata, rosia tocata marunt, o ceasca de apa, putina sare si acopera cu capac. Dupa 2-3 minute adauga ardeiul gras tocat marunt, dovleacul taiat in cuburi sau felii, pune 300 ml de apa si lasa sa fiarba totul pana se inmoaie legumele.
  3. Bate smantana cu putina sos, adauga praful de curry si toarna sosul peste legume. Potriveste gustul de sare si piper, mai lasa sa dea in 2-3 clocote, apoi ia vasul de pe foc, adaugand patrunjelul verde tocat marunt.

Recomandari

Mancaruri