Crap a la matelotte

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crap a la matelotte este o reteta minunata, aromata si foarte gustoasa.

Ingrediente

    • 1 crap mare (1-1,5 kg)
    • 500 ml vin rosu
    • 2-3 linguri cu ulei
    • sare
    • piper boabe
    • enibahar
    • 1 lingura cu faina
    • foi de dafin
    • 1 legatura cu patrunjel verde
    • coaja rasa de lamaie
    • 1 lingura cu zahar
    • 300 gr ciuperci mici

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata pestele de solzi si aripioare, se goleste, se spala, in mai multe ape si se usuca in prosop curat. Se cresteaza cu un cutit ascutit de-a lungul spatelui, se desface carnea, se taie felii de 3-4 cm care se sareaza si se lasa deoparte.
  2. Se face un sos de vin din vinul rosu  fiert cu 1 lingura cu ulei, piper boabe, enibahar sau 2-3 cuisoare, 2 foi de dafin, sare si patrunjel tocat Se fierbe sosul 10 minute, se pune pestele si se continua fierberea 1/2 ora.
  3. Pestele se scoate pe un platou, iar din uleiul ramas si faina se face un sos care se subtiaza cu zeama in care a fiert pestele si se condimenteaza cu razatura de lamaie. Sosul se fierbe 1/4 ora si se toarna peste peste.
  4. Crap a la matelotte se serveste cald, cu garnitura de ciuperci mici, fierte in apa cu sare si zahar 20 min, cu paine proaspata si vin alb sec.

Recomandari

Mancaruri